Fastighetsbyrån

 

Life on Mars

Art Direction

Info:

Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklare men bostadsbranschen står inför en förändring. Uppstickare som Hemverket utmanar det traditionella sättet vi köper och säljer bostäder på och de som lutar sig tillbaka riskerar att springas om. Vi behövde hitta en egen väg som gör att Fastighetsbyrån också är störst i framtiden.

Om tio år är vi nästan en miljon fler människor i Sverige. Enligt SCB kommer det behövas 710.000 nya bostäder till 2025 och det är de bostäderna vi tror är nyckeln till Fastighetsbyråns framtid. För framtidens boende är nyproduktionen.

 

Inte bara för att den behövs, utan också för att den är modern och klimatsmart.

Så när andra snackar om tremånadersräntor, kvadratmeterpriser och slåss om samma bostadsrätter ska Fastighetsbyrån istället driva nyproduktionen, utveckla den och visa för köparna att nyproduktionen är futuristisk och spännande.

Vi låter köparna ställa sig i kö till framtidens nyproduktion. Vi låter människor ställa sig i kö till den första nyproduktionen Fastighetsbyrån förmedlar på Mars.

 

 

Credits:

Molly Rennéus, art director
Sebastian Brännén, art director
Catherine Heijl, copywriter
Simon Lublin, copywriter

Om Fastighetsbyrån vill vara de som driver framtidens boende så räcker det inte att prata om det som säljs imorgon eller nästa år. Vi vill istället prata om det som ligger längst bort i tiden, för att sedan kunna prata om det som ligger närmare.

På kampanjsidan lifeonmars.space kunde intresserade köpare skriva upp sig i kön till Mars och läsa mer om andra framtidsboenden. Trendspanaren och director of discovery på Another Tomorrow, Jonna Dagliden Hunt, förutspådde Stockholms och Sveriges framtid ett decennium i taget.

När du skrivit upp dig i kön kunde du skryta om hur bra köplats du fått för dina Facebookvänner. Sen kopplade vi lösningen till Fastighetsbyråns tidigare succé Sambotestet. Vem är din bästa rymdsambo?

Vi berättade om kampanjsidan och Mars-kön i digitala kanaler för att aldrig vara mer än ett klick ifrån kön.

Eftersom Hemnet är den största sajten för bostäder hade vi en annonsplats under Mäklartipset. Den beskrev vår första nyproduktion på Mars som är ett soluppvärmt smarthem.

Man kan också läsa fakta om planeten, som till exempel att ett år är 687 dagar. Självklart kommer man direkt till kön genom annonsen.

För att starta en konversation pratar vi om kön och framtidens boende i olika poddar eftersom de är bra på att berätta om kampanjer på ett sätt som gör det intressant för lyssnarna.

Att Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklare är ett kvitto på att de redan är väldigt bra och just för att de redan är bra och störst kan de ta en ny position och den resan, menar vi, börjar på Mars. 

Fiktivt uppdrag: Fastighetsbyrån